De eerste generatie 1985-2005

Onze eerste generatie werd ingeluid door de komst van onze eerste Golden Ceadar in 1985. Zoals velen aangeschaft zonder al te veel voorkennis. Mw. Van Rhijn van de Golden  Retriever club Nederland kon ons informeren over zijn fokker en  de bedenkelijke afstamming van Caedar. Wisten wij toen veel….. Haar kennis en liefde voor het ras was voor ons een inspiratiebron en zo verdiepten we ons verder in dit fijne ras.

We bezochten shows en maakten kennis met fokkers uit die tijd.  Zo kwamen we uit bij onze 2e Golden, Gail (Abigail Almond van Rijsenburg), gefokt door Christa Stuart, uit een gelegenheidsnestje. (Ielske Ivory van de Drunenborgh X Surprise Gillroy van de Drunenborgh). Gail was een geweldige hond en een echte rasvertegenwoordigster. Dual purpose zoals een Golden hoort te zijn.  Ze behaalde meerdere kampioenschapspunten en jachtdiploma’s met als hoogtepunt het BOS op de “gouden jachthoorn” onder Mr. &Mrs Iles (Glenessa)

In 1989 schonk Gail ons een prachtig nest van Westley Cumgen (Sh. Ch. Stirchley Saxon X Westley Julianna). Hieruit werd onze Mabel (GP Amazone) geboren. Net als Gail een heerlijke hond waar we ook heel lang van hebben mogen genieten. Mabel behaalde 2 CAC’s, 1 CACIB en 2 res CAC’s. Net als haar moeder werd zij beste teef met BOS op de ” Happening” in 1991.

Mabel 14 jaar

Alle drie bereikten onze honden de respectabele leeftijd van bijna 16 jaar.

We missen ze nog iedere dag.